Foto Buurtbar2Met onze Buurtbar, gaan we – tussen april en oktober – tweewekelijks in de vereenzaamde wijken van Groot-Zedelgem onze caravan opzetten en mensen uitnodigen om gezellig samen te genieten van een betaalbaar kopje koffie en heerlijk gebak.

Samen met enkele vrijwilligers, spelen de deelnemers en bewoners van Cirkant hierin een grote rol. Dit project wordt verder uitgewerkt met de steun van de gemeente Zedelgem en de financiële steun van Cera en het Torfsfonds.

Onze start in april 2020 werd uitgesteld door de maatregelen omtrent het corona-virus. Maar gaan uiteindelijk van start in september 2021. In 2022 starten we opnieuw in april.

Wil je dit project steunen? We rekenen op giften om dit project te kunnen realiseren, dus alle sponsoring is van harte welkom! Dit kan door te storten op KBC BE91 4725 0577 7176 met vemelding ‘gift Buurtbar’. Wenst u een fiscaal attest (vanaf € 40), dan stort u op KBC BE30 4400 3400 2111 met vermelding ‘Gift OC Cirkant + ALGEMEEN Aartrijke’.

Wil je als vrijwilliger je steentje bijdragen? Meld je gerust aan! We kunnen nog enkele enthousiaste, discrete vrijwilligers gebruiken.

Waarom de Buurtbar?

Voor de deelnemers en de bewoners van Cirkant is het van belang dat zij deel uitmaken van een groter geheel en dat ze de kans krijgen om hun stukje bij te dragen aan de maatschappij. Via dit project helpen ze mee (opdienen, voorbereidingen, flyeren, mensen uitnodigen, …) en krijgen ze ook meteen de kans om zich nog meer te gaan integreren in de maatschappij & mensen te leren kennen.

Statistieken en artikels over de vereenzaming van (vooral) ouderen & sociaal zwakkeren zijn alomtegenwoordig. We denken hierbij ook aan het kwetsbaarheidsonderzoek dat de gemeente Zedelgem heeft uitgevoerd. Heel wat mensen geven aan eenzaam te zijn & sociaal contact te missen. Door met de Buurtbar tot bij hen te komen en hen ook daadwerkelijk uit te nodigen om samen even ‘buiten’ te komen in een informeel & gezellig kader, zijn wij er van overtuigd dat we zo een andere doelgroep kunnen bereiken dan mensen die bijvoorbeeld al de weg hebben gevonden naar dienstencentra en verenigingen. Vandaar ook het engagement van de gemeente Zedelgem om hieraan mee te werken.

De Buurtbar in de pers!

September 2020: Zorgspecial Krant van West-Vlaanderen

Waar vind je ons?

Vanaf april 2022 trekt de Buurtbar er terug op uit. 

We houden je hier op de hoogte waar en wanneer je ons kunt vinden.
Volg ons ook op Facebook voor de laatste updates.

Meer info?

Wil je vrijwilliger worden? Wil je ons project steunen of wil je er gewoon meer over weten?

Neem gerust contact op met Audry op 050 20 90 32 of  via audry.sanders@cirkant.broedersvanliefde.be.

Met dank aan

Logo_cera_baseline_NLlogoTorfsfonds_NL