Het dossier van OC Cirkant werd geselecteerd door G-sport Vlaanderen om deel te nemen aan de crowdfundingactie die ze elk jaar op poten zetten.

knipsel certificaat

“Crowdfunding?” hoor ik u denken. Letterlijk betekent crowdfunding: geld binnenhalen bij het grote publiek. Je vertelt zoveel mogelijk mensen over je plannen en vraagt of zij daar geld in willen steken. Dit doe je via een online crowdfundingplatform. Het grote voordeel van de G-sport crowdfundingactie is, is dat voor elke euro die wij bij het grote publiek kunnen sprokkelen, zij € 1,5 bijstorten.

Wij hebben in het verleden op deze manier al sportmateriaal kunnen aankopen, die dagcentrum Horizon nog vaak gebruikt. Dit jaar willen we enkele toestellen aankopen die zowel voor stappers als voor rolstoelgebruikers een meerwaarde zullen zijn. Voor iedereen is bewegen en sporten dé bouwsteen voor een gezond lichaam. Bewoners die kunnen stappen gaan vaak wandelen tussendoor, maar voor rolstoelbewoners blijven bewegingsactiviteiten zoals wandelen en fietsen meestal passief. Daar willen we wat aan doen door outdoor fitnesstoestellen op ons terrein te plaatsen.

In ons bosje – waar de toestellen komen – zie je vaak ook buurtbewoners en kinderen van de minderjarigenvoorziening Rozenweelde in de buurt. Het is een veilige en rustige omgeving die voor iedereen open staat. We creëren dus meteen de kans voor iedereen om buiten in de natuur te sporten.

Armtrainer-fitness-toestel (B167)Armtrainer - voetenpedaal-Fitness-toestel-minder-validen (B133)We kiezen voor twee duurzame toestellen die toegankelijk zijn zowel voor stappers als mensen in een rolwagen. Het eerste toestel is een armtrainer met voetpedalen: ideaal om schouders, ellebogen, heupen, knieën en enkels te trainen. Het zorgt voor betere doorbloeding en uithoudingsvermogen van de bovenste en onderste ledematen. Het tweede is een armtrainer-toestel om schoudergewrichten en bovenrug te oefenen. Dat optimaliseert de flank- en longtop-ademhaling en stimuleert de doorbloeding van de bovenrug- en schoudergordelspieren.

We kunnen alle steun gebruiken in het inzamelen van deze centen. Dus vertel het verder, maak reclame of doe zelf een gift. Dit kan via de website van G-sport Vlaanderen of door te storten vóór 29 december op rekeningnummer BE62 7310 4515 2461 met als vermelding ‘OC Cirkant’. 

Steun dit project!

We kunnen alle steun gebruiken in het inzamelen van deze centen. Dus

 1. Vertel het verder en maak reclame
  Stuur gerust de websitelink door of vraag ons om flyers om uit te delen.
 2. Vertel ons jouw idee
  Zelf een geweldig idee waarmee we geld in het laatje kunnen brengen? Laat het ons zeker weten
 3. Organiseer zelf een actie
  Wil je zelf je handen uit de mouwen steken om ons te steunen. Tof! Daar staan we zeker achter.
 4. Doe zelf een gift.
  Dit kan via de website van G-sport Vlaanderen of door te storten op rekeningnummer BE62 7310 4515 2461 met als vermelding ‘OC Cirkant’.