Samen Groen Kleuren alle-kleiner 2Ook zin om te werken aan je toekomst? Met ‘Samen Groen Kleuren’ willen we collega’s bewegen om op een duurzame manier naar het werk te komen. Te voet, met de fiets, carpoolend, met de step, met het openbaar vervoer, … alle duurzame manieren zijn goed!

We starten op 16 mei met tal van leuke acties en activiteiten voor alle medewerkers die een extra duwtje willen doen om duurzamer naar het werk te komen tussen mei en september. En neen, dat hoeft daarom niet elke dag te zijn. Wil je bijvoorbeeld één keer per week met de fiets naar het werk komen? Of ga je 2 keer per maand carpoolen? Dat is super! Schrijf je ten laatste op 12 mei in, stel je doel vast en laten we zo samen werken aan een groener Cirkant.

Doe mee!

Schrijf je in voor de ‘Samen Groen Kleuren’-Challenge, zet je eigen duurzame doel en doe mee!

We organiseren tal van leuke momentjes om je te motiveren, informeren en stimuleren om op een groene manier naar het Cirkant te komen!

INSCHRIJVINGEN VOOR 2022 ZIJN AFGESLOTEN!

Fietsers - klein

Fietsvergoeding, hoe zit dat nu?

Heel wat mensen vragen zich af hoe die fietsvergoeding nu precies in elkaar zit. We hebben enkele vragen alvast opgesomd.
Heb je meer vragen? Laat iets weten aan de personeelsdienst.

>> Vragen & antwoorden over fietsvergoeding bij Cirkant

skater-klein

Agenda

12 mei: Maak de fietsspieren los met de gekke fietsenstand in het bosje (voor iedereen) van 11u30 tot 13u.

16 mei: Startschot ‘Samen Groen Kleuren’ met lekkere energybag

Juni-Aug: Leuke surprise-acties

September: Slotevent ‘Samen Groen Kleuren’ (datum wordt nog bepaald)

Step + ander ding-klein

Weetje van de maand

Wist je dat…wandelen hetzelfde effect heeft als wijn of chocola

Soms heb je behoefte aan een goed glas rode wijn of een lekker stuk chocola om de dag een beetje meer kleur te geven. Wandelen heeft hetzelfde effect, zo blijkt uit onderzoek. Door het positieve effect op je zenuwstel, voel je -naast minder stress en angst- ook minder woede en vijandigheid. Wandelen kan zelfs gebruikt worden als natuurlijk middel tegen de winterblues, omdat je buiten bent in natuurlijk zonlicht (als het een beetje meezit). Daarbij komt dat als we met vrienden, buren of familie wandelen, we ons ook nog eens verbonden voelen met anderen en ook daar worden we blij van.