Samen Groen Kleuren alle-kleiner 2Ook zin om te werken aan je toekomst? Met ‘Samen Groen Kleuren’ willen we collega’s bewegen om op een duurzame manier naar het werk te komen. Te voet, met de fiets, carpoolend, met de step, met het openbaar vervoer, … alle duurzame manieren zijn goed!

We starten op 17 mei met tal van leuke acties en activiteiten voor alle medewerkers die een extra duwtje willen doen om duurzamer naar het werk te komen tussen mei en september. En neen, dat hoeft daarom niet elke dag te zijn. Wil je bijvoorbeeld één keer per week met de fiets naar het werk komen? Of ga je 2 keer per maand carpoolen? Dat is super! Schrijf je ten laatste op 7 mei in, stel je doel vast en laten we zo samen werken aan een groener Cirkant.

Doe mee!

Schrijf je in voor de ‘Samen Groen Kleuren’-Challenge, zet je eigen duurzame doel en doe mee!

We organiseren tal van leuke momentjes om je te motiveren, informeren en stimuleren om op een groene manier naar het Cirkant te komen!

>> Schrijf je nu in!

Fietsers - klein

Fietsvergoeding, hoe zit dat nu?

Heel wat mensen vragen zich af hoe die fietsvergoeding nu precies in elkaar zit. We hebben enkele vragen alvast opgesomd.
Heb je meer vragen? Laat iets weten aan de personeelsdienst.

>> Vragen & antwoorden over fietsvergoeding bij Cirkant

skater-klein

Agenda

17 mei: Startschot ‘Samen Groen Kleuren’ met lekkere energybag

3 juni: Testmiddag elektrische fietsen voor alle medewerkers (13u30-16u00 met Cool Electro Cycle)

8 juli: Energyboost voor de groene Cirkanters

5 augustus: Een momentje van verfrissing voor de groene Cirkanters

September: Slotevent ‘Samen Groen Kleuren’ (datum wordt nog bepaald)

Step + ander ding-klein

Fietsweetje van de maand

Wist dat, als je fietst, je gewrichten worden gesmeerd?

Je gewrichten zijn kleine wonderen van de natuur die zelfs de beste ingenieur ter wereld niet zo goed kan reproduceren. Je spieren, botten, pezen, gewrichtsbanden en kraakbeen, allemaal werken ze samen in perfecte harmonie. Een speciale taak is weggelegd voor kraakbeen. Dat beperkt de wrijving in het gewricht o.a. door een synoviale vloeistof te produceren. Kort gezegd: speciale cellen, de chondrocyten, scheiden een soort gel af die de gewrichten smeert en de botuiteinden koelt terwijl je fietst. Dezelfde vloeistof voedt ook het gewricht en maakt het elastisch en sterk.

naar een artikel van Go With The Velo